Liceul Teologic Penticostal Betel - Oradea
Liceul Teologic Penticostal Betel - Oradea
Prezentare liceu
Oferta
Personalul scolii
Elevii scolii
C.E.A.C.
Parteneri si colaboratori
Evenimente
Istoric
Prezentare
Informare Covid 19 - Vaccinare
Inscrierea în învăţământul primar 2021-2022
Inscrierea la grădiniţă 2021-2022
Personal
Oferta educationala
Evaluare Nationala / Admitere liceu 2021
Bacalaureat
Proiecte
> Euroscola
Documente
> Orar
> Regulamente
> Profesori
> Elevi
> Diriginti
> Secretariat
> Proiecte
> Postliceal
> Revalorizare (nou)
> Gripa
Personal
> Conducere
> Profesori
> Personalul auxiliar
> Declaratii avere
> Transparenta veniturilor salariale
C.E.A.C.
BLOG
Parteneri
Galerie Foto
Casierie
Internat
Cantina
Noutati
Noutati Legislative
Asociatie parinti Betel
Contact

Info Diriginţi

Info  Gripă

Centrul Medical Unirea - AH1N1

SFATURI PENTRU GRIPA AH1N1
Singurele porţi de intrare ale viruşilor sunt nările şi gura / gâtul. Într-o epidemie globală de această natură, este aproape imposibil să nu intrăm în contact cu virusul H1N1 în ciuda tuturor precauţiilor. Contactul cu virusul H1N1 nu este o problema atât de mare pe cât este proliferarea.
Chiar dacă sunteţi încă sănătoşi şi nu prezentaţi niciun simptom al infecţiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptomelor şi dezvoltarea unor infecţii secundare, câţiva paşi foarte simpli, paşi pot fi practicaţi:
• Spălarea frecventă a mâinilor.
• Evitarea locurilor aglomerate.
Abordarea “Jos mâinile de pe faţă”. Rezistaţi tuturor tentaţiilor de a vă atinge orice parte a feţei (cu excepţia cazului în care vreţi să mâncaţi, să vă spălaţi sau să vă pălmuiţi).
• Faceti gargară de două ori pe zi cu apă călduţă sărată (folosiţi apă de gură Listerine dacă nu aveţi încredere în sare). Virusul H1N1 durează 2-3 zile după infectarea iniţială în gât / cavitatea nazală până să prolifereze şi să manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargară previne proliferarea. Într-un fel, gargara cu apă sărată are acelaşi efect pe o persoană sănătoasă pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoană infectată. Nu subapreciaţi această metodă de prevenire simplă, ieftină şi puternică.
În mod similar punctului nr. 3, curăţaţi-vă nările cel puţin o dată pe zi cu apă călduţă sărată. Suflarea puternică a nasului o dată pe zi şi curăţarea ambelor nări cu beţişoare din bumbac înmuiate în apă călduţă sărată este foarte eficientă în scăderea numarului populaţiei cu infecţie virală.
• Sporiţi-vă imunitatea naturală cu alimente bogate în Vitamina C ( fructe citrice). Dacă trebuie să luaţi tablete de Vitamina C sub formă de supliment, asiguraţi-vă că acestea conţin şi Zinc pentru a accelera absorbţia.
• Folosiţi o batistă de unică folosinţă atunci când strănutaţi sau tuşiţi.
Beţi cât mai multe lichide calde. Acestea spală viruşii de proliferare din gât înspre stomac acolo unde nu pot supravieţui, prolifera sau produce niciun rău.

 

 

  Liceul Teologic Betel
Contacteaza-ne! Pagina principala a Liceului Teologic Penticostal Betel